У оквиру Еразмус+ пројеката под називом „SCHOOL 4 U“ (Школа по твојој мери), осмишљен је и покренут Етвининг пројекат Different but equal у сарадњи са основном школом Uşak Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi из Турске. Пројекат је међународног карактера те су нам партнери школе из Грчке, Румуније, Чешке Републике и Пољске.

Пројекат је осмишљен са намером да се ученици међусобно упознају и сазнају на који начин њихови другари из других држава обележавају државне и верске празнике које сви празнујемо. На тај начин упознајемо туђу културу, обичаје, музику, кухињу, развијамо емпатију и прихватање различитости, а уједно и проналазимо међусобне сличности.

Нашу школу у овом пројекту представља 12 ученика /критеријум избора су постигнућа из наставе енглеског језика и лични афинитети ученика / из 5,6,7. и 8. разреда заједно са наставницама Светланом Калајџић, Стеваном Поповић и Адријаном Мијић.  Привилегију, а уједно и задавољство да учествују у овом пројекту имају  Арнолд Селик, Светлана Јајић, Борис Селик, Ђорђе Будимлија, Ема Кецман, Стефан Војкић, Сара Ђукић, Сара Рибић, Ања Дејановић, Павле Дивнић, Николина Кораћ и Анђела Секулић.

Да учешће у овом пројекту доноси нова искуства и нова пријатељства наши ђаци су се већ уверили. Конверзацију на енглеском језику вежбали су комуницирајући са својим новим другарима из Турске путем Zoom апликације. То је представљало једно сасвим ново искуство како за ученике тако и за наставнице. Искрено се надамо да ће се овај вид повезивања наставити и поновити у скорије време. До тада, учествујемо у испуњавању пројектних активности и у томе уживамо.

 Координатор пројекта

Адријана Мијић

 

Scroll to Top