Обавештење о мобилностима (Италија, Кипар, Шпанија)

Основна школа Мирослав Антић из Чонопље може да се похвали и сврста још један „трофеј“ на своје полице: учествовање у Еразмус+ пројекту у школској 2022/23.години. Чонопљанска школа која се мало оглашава али вредно ради, постала је ове године део међународне европске породице која негује и промовише знање и образовање.  Финансирањем од стране Европске уније и уласком у оквире Еразмус+ пројекта, школа је добила могућност да по први пут својој историји имплементира новостечена знања у своју свакодневну наставу и рад са децом од И до ВИИИ разреда.

Пројекат под називом „СЦХООЛ 4 У“ (Школа по твојој мери), осмишљен је и креиран од стране 3 наставнице запослене у основној школи „Мирослав Антић“ : Адријана Мијић, проф.српског језика, Светлана Калајџић, проф.енглеског језика и Стевана Поповић, проф.математике, а читаву замисао је подржао целокупни школски колектив на челу са директором школе Узелац Владимиром који истиче да је изузетно поносан што се у школи у којој је он на челу, запослени залажу да деци пренесу што боље и адекватније знање.

Наставнице које су креирале пројекат су боравиле на 3 различита студијска путовања: једна у Фиренци у Италији, друга у Лимасолу на Кипру, а трећа у Барселони у Шпанији. Са сваког путовања који је трајао 7 дана, наставнице су донеле прегршт нових идеја и сазнања која ће помоћи иплементацији нових методологија у настави, јачању мотивације код ученика свих разреда, убацивању новог начина учења кроз СТЕАМ методу која подразумева комбиновање науке, технике, инжењеринга, уметности и математике, подршци ИКТ технологији, као и разумевање и оснаживање ученика са посебним потребама.

Циљ школе је да од једне васпитно-образове установе створи место које ће бити и у будућности препознато као установа која пружа најбоље могуће образовање својим ученицима, а запосленима прилику да се професионално усавршавају и промовишу знање као најбољу алтернативу.

Scroll to Top